Zašto solitere u Hong Kongu grade sa rupom u sredini?


Warning: A non-numeric value encountered in /home/xdrs/public_html/wp-content/plugins/mashsharer/includes/template-functions.php on line 886

Drevna kineska filozofija pozicioniranja objekata u harmoniji sa prirodom, sa ciljem da se postigne maksimum uspeha i sreće, duboko je ukorenjena u kulturi življenja stanovnika Hong Konga. Ipak, iznenadiće vas koliko se pažnje i novca u ovoj upravnoj regiji Kine ulaže da bi se ispoštovali principi feng šui filozofije.

zgrada_hong_kong_2Čak i modernoj, centralnoj Kini, mnogi investitori konsultuju feng šui stručnjake, uz stav da je „bolje sprečiti nego lečiti”. Velike kompanije odvajaju poseban budžet za konsultante iz ovog polja.

zgrada_hong_kong_3Stručnjaci za feng šui smatraju Hong Kong idealnom geografskom lokacijom, sa planinom iza i vodom ispred grada. Legenda kaže da su planine dom zmajeva, čuvara moćne pozitivne energije. zgrada_hong_kong_1 Ta energija struji kroz grad kada zmajevi lete od planina ka moru da se napiju vode i okupaju. Veruje se da rupe u zgradama obezbeđuju nesmetan prolaz zmajevima, koji izazivaju strujanje vazduha i šire svoju pozitivnu energiju po celom Hong Kongu.